Met WMK gegevens van de jaarlijkse monitoring sociale veiligheid leveren aan de Inspectie van het Onderwijs

Met WMK gegevens van de jaarlijkse monitoring sociale veiligheid leveren aan de Inspectie van het Onderwijs

Veel scholen hebben een brief ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs over het leveren van de gegevens van de jaarlijkse monitoring sociale veiligheid. WMK is één van de instrumenten waarmee je deze gegevens kunt aanleveren. We leggen je in dit bericht graag uit hoe je dit doet.

Hoe geef je WMK toestemming om de gegevens voor de jaarlijkse monitoring sociale veiligheid aan de Inspectie van het Onderwijs te leveren?

Sinds 15 maart 2018 kun je heel eenvoudig in WMK de toestemming regelen voor het leveren van de gevraagde gegevens aan de Inspectie van het Onderwijs via een speciale knop. Het gaat om de gegevens van de Vragenlijst Veiligheid Leerlingen (2017).

Op de resultatenpagina van deze vragenlijst is rechtsboven de knop Toestemming aanleveren IvhO toegevoegd. Daar kun je een formulier invullen om WMK toestemming te geven de resultaten van de vragenlijst te leveren aan de Inspectie van het Onderwijs.

Het monitoren is belangrijk om inzicht te krijgen in de veiligheidsbeleving van de leerlingen. Meer informatie over de wettelijke zorgplicht sociale veiligheid en de jaarlijkse monitoring vind je hier.