Hét kwaliteitssysteem voor jouw school

 

Onderzoek zelf de schoolkwaliteit

Werken met Kwaliteit (WMK) is een webbased kwaliteitsinstrument. Het legt de basis voor goede kwaliteitszorg en integraal personeelsbeleid. Er is voor iedere school wel een versie.

Met WMK bepaal je de thema’s voor kwaliteitszorg die je op korte en lange termijn verder gaat onderzoeken en ontwikkelen. Dit kan met de functies die hieronder worden uitgelicht. Een compleet overzicht van alle onderdelen in WMK vind je op de pagina achter deze link.

Gebruikers van WMK krijgen de toegang tot het complete systeem, je kunt dus zelf bepalen wanneer je een functie gaat gebruiken.
De inhoud van WMK is ontwikkeld door Cees Bos.

Vragenlijsten

Vragenlijsten

Hiermee kun je eigen en bestaande vragenlijsten inzetten om de kwaliteit te meten bij ouders, leerlingen en leraren.

Quikscan

Quikscan

Een zelfevaluatie-instrument om globaal zicht te krijgen op zes beleidsterreinen. De thema’s sluiten aan bij het toezichtkader en zijn aan te passen aan de schoolsituatie.

Schooldiagnose

Schooldiagnose

Voor verdiepend onderzoek naar een van de beleidsterreinen die je eerder onderzocht met Quickscan.

WMK stimuleert je ook om met de resultaten aan de slag te gaan. Met heldere rapportages, (voorgestelde en zelf te benoemen) verbeterpunten en conclusies maak je de vertaalslag naar de organisatie. In combinatie met Mijnschoolplan neem je de beoordelingen en verbeterpunten automatisch op in jouw schoolplan en jaarplannen.

WMK biedt jou de volgende voordelen:

Voldoet aan de laatste inspectie-eisen

Cees Bos (de auteur van WMK) houdt WMK steeds up-to-date met de inspectiekaders.

Vaste lage prijs

Dus geen verrassingen, gratis updates en helpdesk.

ParnasSys|WMK

Gebruik je ParnasSys? Er is een speciale ParnasSys versie van WMK.

  • “Inmiddels werk ik nu zo’n 4 jaar met de kwaliteitskaarten van WMK-PO. Voor onze school werken de kwaliteitskaarten, mits oprecht ingevuld, als een spiegel voor ons eigen functioneren. Het geeft ons goed zicht op wat er beter kan. Door cyclisch te werken en de verbeterpunten op te nemen in ons jaar en schoolplan, wordt het werken aan een betere kwaliteit van de school in ieder geval geborgd.”
    Ryanne OvermeireRyanne OvermeireDirecteur Sint Maartensschool, Voorburg
  • "WMK is heel uitgebreid en dankzij de uitleg en cursus van Bos Onderwijs Consultancy  kunnen we er goed mee uit de voeten."
    Frances Heggen-GeeneFrances Heggen-Geenedirecteur b.s. De Zonnebloem, Liessel
  • "Ik heb zowel ervaring met de WMK-EC als met de WMK-PO versie. Het is een mooi instrument wat je helpt om de kwaliteitszorg van de school goed te organiseren. Daarnaast zijn de rapportages die je uit kunt draaien prachtig en goed te gebruiken bij je jaarverslagen en gesprekkencyclus. Kortom een aanrader!"
    Netty GruitersNetty Gruitersdirecteur SBO De Kameleon, Papendrecht